Mikel Artetan joukkue oli loistavassa vireessä, kun se sivuutti Brightonin ja palasi Valioliigan sarjataulukon kärkeen.

Arsenal siirtyi takaisin Valioliigan kärkeen näyttävästi, kun se löi Brightonin 3-0 Amexissa lauantai-iltana.

Kun Manchester City oli aiemmin päivällä noussut sen edelle Crystal Palacea 4-2 voitettuaan, Mikel Artetan joukkue tiesi, että sen oli vastattava etelärannikolla. Se teki sen tyylillä, sillä se voitti Brightonin, joka ei ollut hävinnyt kotonaan liigassa sitten syyskuun.

Bukayo Saka avasi maalinteon rangaistuspotkusta ensimmäisellä puoliajalla, ennen kuin erinomainen Kai Havertz kaksinkertaisti vierailijoiden edun tauon jälkeen. Leandro Trossard viimeisteli sitten loppuhetkillä Havertzin syötöstä hienosti ja sinetöi hallitsevan voiton.

GOAL arvioi Halvat Arsenal jalkapallo pelipaidat pelaajat Amex Stadiumilta…

Maalivahti ja puolustus
David Raya (8/10):

Teki yhden upean torjunnan torjuessaan Encison ensimmäisellä puoliajalla. Pari harhasyöttöä alussa, mutta todella vahva esitys kaiken kaikkiaan.

Ben White (7/10):

Hieno taistelu Julio Encison kanssa. Nautti muutamista hyvistä hetkistä eteenpäin, kuten yhdestä loistavasta syötöstä Sakan tilaisuuden luomiseksi, mutta Brightonin vilkas laitahyökkääjä tuotti hänelle ongelmia.

Jalkapallopaita Kauppa

William Saliba (8/10):

Vahva esitys jälleen kerran. Todella rauhallinen omalla alueella, kun hän pyrki pelaamaan pois vaaroista.

Gabriel Magalhaes (8/10):

Olisi pitänyt tehdä maali jo aikaisessa vaiheessa pääpallolla. Sai kolhun nilkkaansa, mutta oli silti vahva ilta Danny Welbeckiä vastaan. Erinomainen torjunta myöhään suojellakseen maalinsa puhtaana.

Oleksandr Zinchenko (6/10):

Kamppaili alkuvaiheessa, mutta pääsi peliin mukaan sen edetessä. Liittyi ajoittain hyvin yhteen Gabriel Jesusin kanssa.

Keskikenttä
Jorginho (7/10):

Oli ajoittain vaikeuksissa, kun Brighton eristi hänet pelattuaan ensimmäisellä puoliajalla prässin läpi, mutta käytti kokemustaan hyvin. Erinomainen peli Havertzin toisen maalin valmistelemiseksi.

Declan Rice (8/10):

Hyvä taistelu keskikentällä. Joutui jahtaamaan paljon taaksepäin, kun Brighton löysi tiensä prässin läpi. Kulki paljon matkaa. Melkein teki maalin aivan lopussa.

Martin Odegaard (8/10):

Luokkaa jälleen kerran. Hänen nopeat jalkansa ja näkemyksensä tekevät hänestä iloa katsella. Loistava pallo Jorginholle toisen maalin syntyyn.

Hyökkäys
Bukayo Saka (6/10):

Pysyi rauhallisena ja teki maalin pilkulta ensimmäisellä puoliajalla. Oli sitä ennen laukonut kultaisen tilaisuuden ohi.

Kai Havertz (9/10):

Oli koko illan Brighton-puolustukselle hankala. Juoksi väsymättä ja palkittiin toisella maalilla, jonka hän viimeisteli hienosti puolustajan yli juostuaan. Hieno syöttö myös Trossardin myöhäiseen osumaan. Erinomainen esitys.

Gabriel Jesus (7/10):

Teki hyvää työtä vasemmalla laidalla. Voitti rangaistuspotkun loistavalla kosketuksella ja olkapään pudotuksella. Epäonninen yhden hyvän yrityksen kanssa ensimmäisellä puoliajalla, joka pelastettiin hyvin, mutta olisi pitänyt onnistua paremmin parissa pääpallossa.

Alivoima ja manageri
Leandro Trossard (7/10):

Merkitsi paluutaan entiseen seuraansa hienolla maalilla, jolla hän teki 3-0-maalin loppuhetkillä.

Gabriel Martinelli (5/10):

Ei päässyt koskaan kunnolla peliin mukaan, kun Arsenal jalkapallopaidat istui takana ja suojeli johtoaan.

Takehiro Tomiyasu (5/10):

Auttoi Arsenalia selviytymään pelistä.

Fabio Vieira (N/A):

Pelasi viimeiset minuutit.

Eddie Nketiah (N/A):

Sai viimeiset minuutit vaihdettuaan Havertzin tilalle.

Mikel Arteta (8/10):

Lähes täydellinen ilta Arsenal Lasten jalkapallopaita managerille. Hänen vaihtopelaajansa tekivät eron oikeaan aikaan toisella puoliajalla, ja voitto sopii täydellisesti ennen valtavaa Mestarien liigan ensimmäisen ottelun kohtaamista Bayern Münchenin kanssa 9. huhtikuuta.

Tagged Arsenal jalkapallopaidatArsenal Lasten jalkapallopaitaHalvat Arsenal jalkapallo pelipaida